Publikavimo data: 2024-05-26
Kepta vištiena su daržovėmis
Vištiena su daržovėmis būna auksinė, su rausva plutele, minkšta ir apetitiška. Daržovės sėkmingai papildo jos skonį, net tokios neutralios kaip baklažanai. Kartu patiekalas yra ne tik skanus, bet ir naudingas. Baklažanuose, kaip ir pomidoruose, svogūnuose ir morkose, gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Jie ilgai netrunka troškintis, tačiau ilgai palieka malonų poskonį.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir užpilkite pasūdytu vandeniu. Pamirkykite jame 20 minučių, kad pašalintumėte kartumą.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas - mažais šiaudeliais, o pomidorus - gabalėliais. Smulkiai supjaustykite žoleles. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite juostelėmis ir kepkite keptuvėje, kol iškeps iki pusės. Sudėkite svogūnus, morkas ir baklažanus. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 4
Galiausiai į keptuvę suberkite pomidorus, česnakus ir žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir troškinkite dar 1-2 minutes.
Kategorijos