Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta vištiena su grybais
Orkaitėje kepta vištiena yra labai sotus ir skanus patiekalas. O jei vištiena dar įdaryta grybais, ir netgi tokiais sultingais, kaip pievagrybiai, - šis patiekalas savaime tampa švente. Vištiena, įdaryta grybais, yra labai skanus, sveikas ir apetitą keliantis patiekalas. Šiame patiekale didelį vaidmenį atlieka masalai, nes jie yra patys tinkamiausi ir sultingiausi grybai. Grybų išskiriamos sultys vištieną padarys sultingą ir prisotins ją savo skoniu.
Žingsnis 1
Perpjaukite džiovintas slyvas per pusę. Nusausinkite iš ropių skystį ir sumaišykite su džiovintomis slyvomis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Įdarykite vištieną gautu mišiniu ir ją susiūkite. Tada įtrinkite vištieną maltais pipirais ir ištepkite majonezu.
Žingsnis 3
Sudėkite vištieną į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol atsiras plutelė. Kepant vištieną periodiškai apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.
Žingsnis 4
Nuplautus obuolius supjaustykite skiltelėmis. Kai vištiena apskrus, iš visų pusių ją apdėkite obuoliais. Toliau kepkite, kol vištiena iškeps.
Kategorijos