Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu
Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu - tai nesudėtingas, bet išskirtinio skonio patiekalas. Vištieną galima kepti sveiką arba supjaustyti gabalėliais, kad būtų patogiau. Kad mėsa įgautų apetitą keliančią rausvą plutelę, ją reikia ištepti medaus ir prieskonių mišiniu. Tinka bet kokios veislės obuoliai, kuriuos galima kepti sveikus arba supjaustytus gabalėliais. Bruknių padažą galima pasigaminti ir patiems, tačiau daug patogiau naudoti parduotuvės produktą.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti vištieną. Sumaišykite medų su prieskoniais ir druska ir išmaišykite. Nedideliu kiekiu mišinio ištepkite kepimo skardos dugną, tada likusiu mišiniu aptepkite paukštį. Dėkite skardą su vištiena į orkaitę 1 valandai. Per tą laiką kelis kartus aptepkite mėsą.
Žingsnis 2
Sudėkite obuolius ir baigkite virti. Po valandos sudėkite obuolių skilteles ant kepimo skardos, aptepkite vaisius ir paukštį išsiskyrusiomis sultimis. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių, užpilkite 2 valgomuosius šaukštus bruknių padažo ant vištienos ir kepkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos