Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu

Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu - tai nesudėtingas, bet išskirtinio skonio patiekalas. Vištieną galima kepti sveiką arba supjaustyti gabalėliais, kad būtų patogiau. Kad mėsa įgautų apetitą keliančią rausvą plutelę, ją reikia ištepti medaus ir prieskonių mišiniu. Tinka bet kokios veislės obuoliai, kuriuos galima kepti sveikus arba supjaustytus gabalėliais. Bruknių padažą galima pasigaminti ir patiems, tačiau daug patogiau naudoti parduotuvės produktą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu Žingsnis 1
Pradėkite kepti vištieną. Sumaišykite medų su prieskoniais ir druska ir išmaišykite. Nedideliu kiekiu mišinio ištepkite kepimo skardos dugną, tada likusiu mišiniu aptepkite paukštį. Dėkite skardą su vištiena į orkaitę 1 valandai. Per tą laiką kelis kartus aptepkite mėsą.

Žingsnis 2

Kepta vištiena su obuoliais ir bruknių padažu Žingsnis 2
Sudėkite obuolius ir baigkite virti. Po valandos sudėkite obuolių skilteles ant kepimo skardos, aptepkite vaisius ir paukštį išsiskyrusiomis sultimis. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių, užpilkite 2 valgomuosius šaukštus bruknių padažo ant vištienos ir kepkite dar 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos