Publikavimo data: 2024-06-22
Kepta vištiena su paprika
Su paprika kepta vištiena - paprastas ir neįprastas vištienos gaminimo būdas. Vištiena kepama visa, todėl joje išlieka daug natūralių sulčių. Kebabų prieskonių, kečupo, pipirų mišinio, rozmarino, rūkytos paprikos ir druskos mišinys suteikia vištienai neįtikėtinai gilų aromatą ir skonį. Prie vištienos visada tinka česnakas, kurio aromatas persmelkia vištieną iš vidaus.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite kečupą, papriką, kebabo prieskonius ir augalinį aliejų. Mišinį gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į iš anksto paruoštą stiklainį sudėkite česnaką, sutrinkite česnaką, kad išsiskirtų sultys ir aromatas, rozmariną, lauro lapą, druską ir pipirų grūdelius, įpilkite šiek tiek vandens. Stiklainį patepkite aliejumi.
Žingsnis 3
Padenkite vištieną savo apvalkalu. Gerai aptepkite ją iš visų pusių. Sudėkite vištieną ant skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite vištieną apie valandą. Susiraskite skardą ir prieš dengdami pabandykite vištieną ant skardos, kad nesusiteptumėte ir žinotumėte, kad ji greitai tilps.
Kategorijos