Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta vištiena su paprika ir muskato riešutu
Vištiena puikiai tinka kepti. Vištienos patiekalai yra lengvi ir sultingi. Šiam patiekalui vištieną rinkitės šviežią, geriau, jei prieš tai jos nereikia šaldyti. Prieskonių sudėtį galima keisti pagal savo skonį, šiame recepte geriau išbandyti česnako, paprikos ir muskato riešuto derinį. Taip pat galima dėti kario, ciberžolės, čiobrelių ir rozmarino.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą: sumaišykite trintą česnaką, papriką, muskatą, cukrų, supilkite aliejų ir viską išmaišykite. Supilkite sojų padažą, jogurtą ir palikite 5 minutėms, kad prieskoniai sujungtų savo skonius.
Žingsnis 2
Vištieną aštriu peiliu perpjaukite į 2 dalis išilgai nugaros, įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Dėkite ant kepimo skardos ir aptepkite paruoštu marinatu naudodami kepimo šepetėlį.
Žingsnis 3
Leiskite vištienai pastovėti vieną valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir kepkite vištieną apie 40 minučių, kol iškeps. Ar vištiena iškepusi, galite patikrinti aštriu plonu peiliu. Jei dūrio vietoje yra skaidrių sulčių, vištiena jau paruošta.
Kategorijos