Kepta vištiena su paprika ir muskato riešutu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Kepta vištiena su paprika ir muskato riešutu

Vištiena puikiai tinka kepti. Vištienos patiekalai yra lengvi ir sultingi. Šiam patiekalui vištieną rinkitės šviežią, geriau, jei prieš tai jos nereikia šaldyti. Prieskonių sudėtį galima keisti pagal savo skonį, šiame recepte geriau išbandyti česnako, paprikos ir muskato riešuto derinį. Taip pat galima dėti kario, ciberžolės, čiobrelių ir rozmarino.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Kepta vištiena su paprika ir muskato riešutu Žingsnis 1
Paruoškite marinatą: sumaišykite trintą česnaką, papriką, muskatą, cukrų, supilkite aliejų ir viską išmaišykite. Supilkite sojų padažą, jogurtą ir palikite 5 minutėms, kad prieskoniai sujungtų savo skonius.

Žingsnis 2

Kepta vištiena su paprika ir muskato riešutu Žingsnis 2
Vištieną aštriu peiliu perpjaukite į 2 dalis išilgai nugaros, įtrinkite druska ir apšlakstykite citrinos sultimis. Dėkite ant kepimo skardos ir aptepkite paruoštu marinatu naudodami kepimo šepetėlį.

Žingsnis 3

Kepta vištiena su paprika ir muskato riešutu Žingsnis 3
Leiskite vištienai pastovėti vieną valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir kepkite vištieną apie 40 minučių, kol iškeps. Ar vištiena iškepusi, galite patikrinti aštriu plonu peiliu. Jei dūrio vietoje yra skaidrių sulčių, vištiena jau paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos