Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru

Paukštiena yra labai skanus ir sveikas produktas, iš kurio galima pagaminti greitus pietus ar vakarienę visai šeimai. Tereikia mėsos gabalėlius apkepti keptuvėje ir papildyti bet kokiu garnyru bei salotomis. Vištiena beveik neturi savito skonio ir aromato, todėl ji taip lengvai dera su įvairiais prieskoniais ir padažais. O jei norite kažko naujo, pabandykite vištieną ruošti su kefyru ir prieskoniais. Kefyras mėsą padarys labai minkštą ir sultingą, o prieskoniai suteiks reikiamą skonį ir aromatą.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.43/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru Žingsnis 1
Vištienos gabalėlius pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi. Švelniai išmaišykite, kad visi vištienos gabaliukai tolygiai pasidengtų druska, pipirais ir aliejumi.

Žingsnis 2

Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite svogūną, lengvai suminkykite rankomis, nulupkite ir sutarkuokite česnaką. Svogūną ir česnaką sudėkite į mėsą. Vėl gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru Žingsnis 3
Mėsą su svogūnais ir česnakais užpilkite kefyro ir grietinės mišiniu, išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad gerai pasimarinuotų.

Žingsnis 4

Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru Žingsnis 4
Tada mėsą pirmiausia apkepkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 5-7 minutes, kol mėsa iškeps.

Žingsnis 5

Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru Žingsnis 5
Išvirkite grikių košę kaip garnyrą. Kruopas nuplaukite vandenyje, nusausinkite ant keptuvės. Sudėkite į storasienį puodą, užpilkite 3 puodeliais šalto vandens ir užvirinkite. Į išvirtą karštą košę sudėkite sviestą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos