Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta vištiena su prieskoniais ir kefyru
Paukštiena yra labai skanus ir sveikas produktas, iš kurio galima pagaminti greitus pietus ar vakarienę visai šeimai. Tereikia mėsos gabalėlius apkepti keptuvėje ir papildyti bet kokiu garnyru bei salotomis. Vištiena beveik neturi savito skonio ir aromato, todėl ji taip lengvai dera su įvairiais prieskoniais ir padažais. O jei norite kažko naujo, pabandykite vištieną ruošti su kefyru ir prieskoniais. Kefyras mėsą padarys labai minkštą ir sultingą, o prieskoniai suteiks reikiamą skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Vištienos gabalėlius pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi. Švelniai išmaišykite, kad visi vištienos gabaliukai tolygiai pasidengtų druska, pipirais ir aliejumi.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite svogūną, lengvai suminkykite rankomis, nulupkite ir sutarkuokite česnaką. Svogūną ir česnaką sudėkite į mėsą. Vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Mėsą su svogūnais ir česnakais užpilkite kefyro ir grietinės mišiniu, išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad gerai pasimarinuotų.
Žingsnis 4
Tada mėsą pirmiausia apkepkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite po dangčiu 5-7 minutes, kol mėsa iškeps.
Žingsnis 5
Išvirkite grikių košę kaip garnyrą. Kruopas nuplaukite vandenyje, nusausinkite ant keptuvės. Sudėkite į storasienį puodą, užpilkite 3 puodeliais šalto vandens ir užvirinkite. Į išvirtą karštą košę sudėkite sviestą ir išmaišykite.
Kategorijos