Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta vištiena su ryžiais, grybais ir džiovintomis slyvomis
Šis receptas yra skanus ir sotus, nes jame dera kepta vištiena su traškia plutele ir ryžių, grybų, džiovintų slyvų bei prieskonių garnyru. Marinatą, kuriame mirkoma vištiena, sudaro prieskoniai ir prieskoniai, taip pat slyvų uogienė ir švieži bazilikai. Dėl to marinatas patiekalui suteikia išskirtinį pikantišką aromatą ir skonį, o vištiena būna itin sultinga.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą vištienai. Giliame dubenyje sumaišykite vištienos prieskonius, mairūną, raudonėlį, pipirus ir druską pagal skonį. Išspauskite pusės citrinos sultis ir įpilkite slyvų uogienės. Smulkiai supjaustykite baziliko lapelius ir pusę jų pridėkite prie kitų ingredientų. Marinatą gerai išmaišykite. Įtrinkite vištieną marinatu ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus ir grybus griežinėliais ir kepkite keptuvėje, kol taps auksiniai. Supilkite į keptuvę degtinę ir, kai ji išgaruos, pagal skonį suberkite prieskonius ir likusią pusę susmulkintų bazilikų. Tada sudėkite nuplautus ryžius.
Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir išspauskite jį į keptuvę su ryžiais. Nuplaukite šviežias džiovintas slyvas, išimkite sėklas, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite vandens, kad apsemtų ryžius, uždenkite dangčiu ir troškinkite ryžius, kol vanduo išgaruos.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Iš pusės troškintų ryžių išklokite lova. Ant ryžių sudėkite marinuotą vištieną. Vištienos vidų užpildykite likusiais ryžiais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Žingsnis 5
Nuplaukite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Po valandos ištraukite vištieną iš orkaitės. Aplink vištieną išdėliokite obuolių skilteles ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos