Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta vištienos krūtinėlė su grybais
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais ir sūriu atrodo labai apetitiškai ir protingai. Toks užkandis papuoš šventinį stalą kaip karštas patiekalas. Patiekalas nereikalauja pastangų ir įgūdžių, su juo gali susidoroti net ir patys pradedantieji. Jis paruošiamas greitai ir paprastai, o gaunasi skanus ir sotus. Dėl sūrio ir grybų filė gaunasi minkšta ir aromatinga. Tinka ne tik kaip atskiras užkandis, bet ir su bet kuriuo iš garnyrų, pavyzdžiui, bulvių koše ar makaronais.
Žingsnis 1
Atšildykite filė ir gerai nuplaukite. Pagardinkite druska ir pipirais. Galite pridėti prieskonių pagal skonį. Jais įtrinkite visas filė puses, kad įsigertų.
Žingsnis 2
Kepimo indo dugną ištepkite 2/3 ištirpinto sviesto ir citrinos sulčių mišinio. Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus.
Žingsnis 3
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suplakite plaktuvu. Sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu parmezanu.
Žingsnis 4
Kiekvieną krūtinėlės puselę pamirkykite kiaušinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir sūryje. Dėl kiaušinio džiūvėsėliai gerai prilips prie vištienos ir suteiks jai traškią plutelę.
Žingsnis 5
Krūtinėlę uždėkite ant grybų. Apšlakstykite filė likusiu ištirpintu sviestu. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol paruduos.
Kategorijos