Publikavimo data: 2024-02-02
Kepta vištienos krūtinėlė su kopūstų salotomis receptas
Kepta vištienos filė tinka beveik su bet kokiu garnyru, tačiau geriausia ją patiekti su daržovėmis. Vištienos filė su kopūstų salotomis yra ne tik sotus ir sveikas, bet ir šventinis patiekalas. Cole slaw - tai daržovių salotos, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra kopūstai. Kartu su kepta vištiena arba mėsa tai yra amerikietiškos virtuvės klasika.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir vištienos krūtinėlę ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia paruoškite kopūstų salotas. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.Kad pjaustydami svogūnus nepradėtumėte verkti, peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu. Taip pat galite 5 minutes palaikyti svogūną šaldiklyje, tada dirbti su svogūnais taps patogu.
Žingsnis 4
Iš paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas, tada supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite salotas: sumaišykite visas daržoves dubenyje.
Žingsnis 6
Pagal skonį į salotas įpilkite acto, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 7
Dabar paruoškite vištienos krūtinėlę. Apšlakstykite ją saldžiuoju aitriųjų paprikų padažu. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jos sudėkite krūtinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Kepkite krūtinėlę 25-30 minučių 180 ⁰C temperatūroje.
Žingsnis 9
Supjaustykite paruoštą krūtinėlę griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Šalia padėkite kopūstų salotų ir grietinės padažą: dubenėlyje sumaišykite grietinę arba majonezą su druska, pipirais ir keliais kopūstų šiaudeliais violetinei spalvai suteikti. Patiekite. Gero apetito!
Žingsnis 10
Papuoškite patiekalą violetiniais baziliko lapeliais.
Kategorijos