Publikavimo data: 2024-09-21
Kepta vištienos šlaunelė su česnaku
Vištienos šlaunelės yra geriausia ir sultingiausia vištienos dalis. Kulinarai ją ypač vertina, nes, skirtingai nei krūtinėlę, kurią labai lengva perkepti, šlaunelių paruošimo laipsnį gana lengva nustatyti. Kumpiai su česnakais - tai bene vienas klasikinių patiekalų, kuris savo dievišku skoniu vargu ar kam nors gali nusibosti.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite kefyru. Palikite jas tokioje būklėje bent 3 valandas, kad mėsa taptų minkšta ir sultinga.
Žingsnis 2
Česnaką išspauskite per specialų presą ir juo apvoliokite virtas vištienos šlauneles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir aptepkite jais kiekvieno kumpio paviršių.
Žingsnis 3
Marinuotus kumpius sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 190 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes, kol paruduos.
Kategorijos