Kepta vištienos šlaunelė su česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Kepta vištienos šlaunelė su česnaku

Vištienos šlaunelės yra geriausia ir sultingiausia vištienos dalis. Kulinarai ją ypač vertina, nes, skirtingai nei krūtinėlę, kurią labai lengva perkepti, šlaunelių paruošimo laipsnį gana lengva nustatyti. Kumpiai su česnakais - tai bene vienas klasikinių patiekalų, kuris savo dievišku skoniu vargu ar kam nors gali nusibosti.
Gaminimo laikas
235 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta vištienos šlaunelė su česnaku Žingsnis 1
Vištienos šlauneles sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite kefyru. Palikite jas tokioje būklėje bent 3 valandas, kad mėsa taptų minkšta ir sultinga.

Žingsnis 2

Kepta vištienos šlaunelė su česnaku Žingsnis 2
Česnaką išspauskite per specialų presą ir juo apvoliokite virtas vištienos šlauneles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir aptepkite jais kiekvieno kumpio paviršių.

Žingsnis 3

Kepta vištienos šlaunelė su česnaku Žingsnis 3
Marinuotus kumpius sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 190 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos