Kepta žuvis, troškinta puoduose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Kepta žuvis, troškinta puoduose

Kepinys gaunasi neįprasto skonio ir neįprastas, jei retai ką nors ruošiate su moliūgais, todėl jis išeina įdomesnis, nei jei būtų ruošiamas tiesiog su keptomis bulvėmis. Žuvies kepsnys su moliūgu gali paįvairinti kasdienį meniu, taip pat toks patiekalas bus ryški šventinio stalo puošmena. Kepimui galite imti bet kokią žuvį. Tinka ir upinės, ir jūrinės žuvys, ir baltos, ir raudonos.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta žuvis, troškinta puoduose Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais. Stenkitės, kad kubeliai būtų maždaug vienodo dydžio.

Žingsnis 2

Kepta žuvis, troškinta puoduose Žingsnis 2
Paimkite žuvį, išimkite nugarkaulį, išvalykite ją nuo mažesnių kaulų. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais.

Žingsnis 3

Kepta žuvis, troškinta puoduose Žingsnis 3
Paimkite puodus. Į kiekvieno iš jų dugną po lygiai sudėkite moliūgo kubelius. Pabarstykite džiovintomis mėtomis.

Žingsnis 4

Kepta žuvis, troškinta puoduose Žingsnis 4
Ant moliūgo viršaus sudėkite žuvį. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant žuvies uždėkite du šaukštus grietinės.

Žingsnis 5

Kepta žuvis, troškinta puoduose Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Užbarstykite sūrį ant grietinės ir pripilkite puodus vandens (jei turite du puodus, kiekvienam puodui po pusę puodelio). Siųskite patiekalą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos