Publikavimo data: 2024-09-22
Kepta žuvis, troškinta puoduose
Kepinys gaunasi neįprasto skonio ir neįprastas, jei retai ką nors ruošiate su moliūgais, todėl jis išeina įdomesnis, nei jei būtų ruošiamas tiesiog su keptomis bulvėmis. Žuvies kepsnys su moliūgu gali paįvairinti kasdienį meniu, taip pat toks patiekalas bus ryški šventinio stalo puošmena. Kepimui galite imti bet kokią žuvį. Tinka ir upinės, ir jūrinės žuvys, ir baltos, ir raudonos.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais. Stenkitės, kad kubeliai būtų maždaug vienodo dydžio.
Žingsnis 2
Paimkite žuvį, išimkite nugarkaulį, išvalykite ją nuo mažesnių kaulų. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais.
Žingsnis 3
Paimkite puodus. Į kiekvieno iš jų dugną po lygiai sudėkite moliūgo kubelius. Pabarstykite džiovintomis mėtomis.
Žingsnis 4
Ant moliūgo viršaus sudėkite žuvį. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Ant žuvies uždėkite du šaukštus grietinės.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Užbarstykite sūrį ant grietinės ir pripilkite puodus vandens (jei turite du puodus, kiekvienam puodui po pusę puodelio). Siųskite patiekalą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.
Kategorijos