Publikavimo data: 2024-06-08
Keptas ėrienos kepsnys
Iš pradžių kepsniai buvo kepami tik iš jautienos ant atviros ugnies. Laikui bėgant receptas keitėsi, atsirado naujų atlikimo formų ir skonių. Dabar kepsniai kepami iš visų rūšių mėsos ir žuvies. Avienos kepsniams ant keptuvės geriausiai tinka filė, koja, sprandinė arba šlaunelė. Mėsą reikia pjaustyti skersai pluošto, kepant naudoti gerai įkaitintą keptuvę storu dugnu ir patiekti šiltose lėkštėse.
Žingsnis 1
Apkepkite ėrienos kepsnį. Gerai įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją avienos gabalėlius, iš anksto pateptus alyvuogių aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį patiekti. Kiekvieną kepsnį šiek tiek įpjaukite ir į pjūvį įpilkite 1 šaukštelį balzaminio acto. Palikite 5 minutėms.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Rankomis suplėšykite salotų lapus gabalėliais. Įpilkite citrinos sulčių, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Sudėkite į gilų salotinę.
Kategorijos