Keptas ėrienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Keptas ėrienos kepsnys

Iš pradžių kepsniai buvo kepami tik iš jautienos ant atviros ugnies. Laikui bėgant receptas keitėsi, atsirado naujų atlikimo formų ir skonių. Dabar kepsniai kepami iš visų rūšių mėsos ir žuvies. Avienos kepsniams ant keptuvės geriausiai tinka filė, koja, sprandinė arba šlaunelė. Mėsą reikia pjaustyti skersai pluošto, kepant naudoti gerai įkaitintą keptuvę storu dugnu ir patiekti šiltose lėkštėse.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Keptas ėrienos kepsnys Žingsnis 1
Apkepkite ėrienos kepsnį. Gerai įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją avienos gabalėlius, iš anksto pateptus alyvuogių aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol paruduos.

Žingsnis 2

Keptas ėrienos kepsnys Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį patiekti. Kiekvieną kepsnį šiek tiek įpjaukite ir į pjūvį įpilkite 1 šaukštelį balzaminio acto. Palikite 5 minutėms.

Žingsnis 3

Keptas ėrienos kepsnys Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Rankomis suplėšykite salotų lapus gabalėliais. Įpilkite citrinos sulčių, 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Sudėkite į gilų salotinę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti, paprasta, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, sezoniniai žalumynai, kepsniai, jautienos kepsniai, be bendrų alergenų, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos