Publikavimo data: 2024-01-06
Šamų kepsnys receptas
Mėlynasis šamas yra švelni ir labai skani žuvis, kurios kepsnys priklauso dietiniams patiekalams. Mėlynasis šamas beveik neturi kaulų, yra švelnios tekstūros ir malonaus skonio. Kepant beveik nesijaučia žuvies kvapo. Ne visi žino, kaip tinkamai kepti šamo kepsnį keptuvėje, nes kepant žuvis gali suirti. Paslaptis paprasta: kuo mažesni kepsnio gabaliukai, tuo daugiau šansų, kad ji nepraras formos. Ir, žinoma, teisingai pasirinkite šamus: svarbiausias šviežumo rodiklis yra akys, kurios turi būti šviesios spalvos.
Žingsnis 1
Nuplaukite žuvį ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite skerdeną į kelis didelius gabalus. Paruoškite miltus, kiaušinį, augalinį aliejų ir džiūvėsėlius. Pasiruoškite patogų indą, kuriame kepsite žuvį. Ir keptuvę storu dugnu.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnio faršą. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti kepsnį. Gerai įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite šamą ant didelės ugnies po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės. Kepdami kepsnį apverskite 2-4 kartus. kad kepsnys nepriliptų prie keptuvės dugno, nepagailėkite aliejaus. Šamai mėgsta daug aliejaus.
Kategorijos