Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis

Yra daug kiaulienos kumpio gaminimo receptų. Jis kepamas, skrudinamas, iš jo gaminama malta mėsa kotletams ir mėsos kukuliams. Ši kiaulienos dalis yra šiek tiek kietesnė nei, pavyzdžiui, nugarinė, sprandinė ar mentė. Todėl kumpis dažnai naudojamas mėsos patiekalams, kuriuos galima plonai supjaustyti ir patiekti ne tik karštus, bet ir šaltus, gaminti. Vienas paprasčiausių kiaulienos kumpio paruošimo būdų - kaimiškai iškepti jį orkaitėje su česnakais ir kitais prieskoniais.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
125 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.44/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis Žingsnis 1
Į puodelį arba nedidelį dubenėlį sudėkite grietinę, pipirų mišinį ir druską. Grietinė bus rišamoji medžiaga. Ją galite pakeisti augaliniu aliejumi arba jogurtu. Išmaišykite ir pasiruoškite kepimo šepetėlį mėsai aptepti.

Žingsnis 2

Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis Žingsnis 2
Įdarykite kumpį česnaku. Iš anksto nuvalytą česnaką supjaustykite į 2-3 dalis išilgai skiltelės. Visame mėsos gabale aštriu peiliu padarykite 3-4 cm gilius dūrius. Į šias skylutes įdėkite česnako gabalėlius.

Žingsnis 3

Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis Žingsnis 3
Česnaku įdarytą mėsą iš visų pusių aptepkite paruoštu grietinės padažu su kepimo šepetėliu. Iš folijos suformuokite tvirtą mėsos apvalkalą ir atsargiai, labai sandariai suvyniokite mėsą, kad neišbėgtų sultys.

Žingsnis 4

Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis Žingsnis 4
Perkelkite mėsą į kepimo skardą ir pašaukite į iki 180-200 °C įkaitintą orkaitę 120 minučių. Likus 10-15 minučių iki mėsos paruošimo, atsargiai, kad nenusidegintumėte, nuimkite arba išskleiskite foliją ir kepkite mėsą, kol ji lengvai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos