Publikavimo data: 2024-10-21
Keptas kaimiško stiliaus kiaulienos kumpis
Yra daug kiaulienos kumpio gaminimo receptų. Jis kepamas, skrudinamas, iš jo gaminama malta mėsa kotletams ir mėsos kukuliams. Ši kiaulienos dalis yra šiek tiek kietesnė nei, pavyzdžiui, nugarinė, sprandinė ar mentė. Todėl kumpis dažnai naudojamas mėsos patiekalams, kuriuos galima plonai supjaustyti ir patiekti ne tik karštus, bet ir šaltus, gaminti. Vienas paprasčiausių kiaulienos kumpio paruošimo būdų - kaimiškai iškepti jį orkaitėje su česnakais ir kitais prieskoniais.
Žingsnis 1
Į puodelį arba nedidelį dubenėlį sudėkite grietinę, pipirų mišinį ir druską. Grietinė bus rišamoji medžiaga. Ją galite pakeisti augaliniu aliejumi arba jogurtu. Išmaišykite ir pasiruoškite kepimo šepetėlį mėsai aptepti.
Žingsnis 2
Įdarykite kumpį česnaku. Iš anksto nuvalytą česnaką supjaustykite į 2-3 dalis išilgai skiltelės. Visame mėsos gabale aštriu peiliu padarykite 3-4 cm gilius dūrius. Į šias skylutes įdėkite česnako gabalėlius.
Žingsnis 3
Česnaku įdarytą mėsą iš visų pusių aptepkite paruoštu grietinės padažu su kepimo šepetėliu. Iš folijos suformuokite tvirtą mėsos apvalkalą ir atsargiai, labai sandariai suvyniokite mėsą, kad neišbėgtų sultys.
Žingsnis 4
Perkelkite mėsą į kepimo skardą ir pašaukite į iki 180-200 °C įkaitintą orkaitę 120 minučių. Likus 10-15 minučių iki mėsos paruošimo, atsargiai, kad nenusidegintumėte, nuimkite arba išskleiskite foliją ir kepkite mėsą, kol ji lengvai paruduos.
Kategorijos