Publikavimo data: 2025-08-16
Keptas kalakutas
Kepta kalakutiena su aromatinga rusva plutele - puiki mėsa sotiems pietums ar vakarienei. Kalakutiena dera su bet kokiu garnyru: bulvėmis, makaronais, ryžiais, grikiais ir troškintomis daržovėmis. Svarbu nepradėti kepti kalakutienos, jei ji dar šalta, nes mėsa praras sultingumą. Todėl paukštį iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jo temperatūra pakiltų iki kambario temperatūros. Į keptuvę įlašinus kelis lašus citrinos, kalakutiena įgaus švelnų ir subtilų citrusinių vaisių skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Pabarstykite kalakutienos gabalėlius paprika, česnakais ir bazilikais, apšlakstykite sojų padažu ir balzaminiu actu, gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kalakutienos gabalėlius į aliejų, o marinatą palikite puodelyje. Kepkite kalakutienos gabalėlius ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Supilkite likusį marinatą ir uždengę dangčiu 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos