Keptas kalakutas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Keptas kalakutas

Kepta kalakutiena su aromatinga rusva plutele - puiki mėsa sotiems pietums ar vakarienei. Kalakutiena dera su bet kokiu garnyru: bulvėmis, makaronais, ryžiais, grikiais ir troškintomis daržovėmis. Svarbu nepradėti kepti kalakutienos, jei ji dar šalta, nes mėsa praras sultingumą. Todėl paukštį iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jo temperatūra pakiltų iki kambario temperatūros. Į keptuvę įlašinus kelis lašus citrinos, kalakutiena įgaus švelnų ir subtilų citrusinių vaisių skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Keptas kalakutas Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Pabarstykite kalakutienos gabalėlius paprika, česnakais ir bazilikais, apšlakstykite sojų padažu ir balzaminiu actu, gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 2

Keptas kalakutas Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kalakutienos gabalėlius į aliejų, o marinatą palikite puodelyje. Kepkite kalakutienos gabalėlius ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Supilkite likusį marinatą ir uždengę dangčiu 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, kalakutienos patiekalai, kepsniai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos