Publikavimo data: 2024-06-13
Keptas kotletas
Skanus kepsnys gaminamas iš jautienos. Daugelis žmonių bijo ją kepti, nes baiminasi, kad filė, net ir sumušta, bus sausa ir kieta. Taip tikrai gali nutikti, jei nežinote pagrindinių jautienos kotletų gaminimo niuansų. Kotletams geriau rinktis jautienos kepsnį, šlaunelę arba nugarinę. Filė neturėtų būti stipriai plaunama, nes vanduo iš mėsos išplauna sultis. Kepkite mėsą ant įkaitintos keptuvės, kad iš karto susidarytų plutelė, per kurią sultys neišbėga, o lieka skaidulose.
Žingsnis 1
Paruoškite jautieną kepti. Filė iš abiejų pusių muškite plaktuku. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite keptus kotletus. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos (8-10 minučių). Supilkite vyną ir sumažinkite kaitrą. Troškinkite, kol skystis visiškai išgaruos. Tada supilkite aliejų, sudėkite svogūnus. Kepkite mėsą ir svogūnus dar 7-8 minutes.
Kategorijos