Publikavimo data: 2024-10-14
Keptas moliūgų varškės apkepas
Moliūgas yra pagrindinis rudens produktas. Iš jo gaminami įvairūs moliūgų troškiniai ir pyragai. Šiame recepte moliūgas naudojamas kaip įspūdingas ir neįprastas varškės apkepo patiekalas. Nepaisant to, kad moliūgas į receptą neįtrauktas, jis suteikia troškiniui neįprastų natų ir skonio.
Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius išplakite mikseriu su cukrumi ir citrina iki purios baltos masės konsistencijos. Plakite apie 4-5 minutes. Į tešlą atsargiai supilkite manų kruopas ir varškę ir dar kartą išsukite.
Žingsnis 2
Į nuplautą ir sėklomis išmirkytą moliūgą įdėkite paruoštą žalią tešlą ir švelniai pakratykite, kad varškės mišinys užpildytų ertmes. Dėkite moliūgą ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 1 valandai.
Kategorijos