Publikavimo data: 2024-03-25
Triušis orkaitėje
Švelni kepta mėsa kreminiame padaže su lengvu grybų prieskoniu skleidžia tokį aromatą, kad jūsų šeima norės ją tuoj pat suvalgyti. Su triušienos orkaitėje receptu gali susidoroti net pradedantysis, jei atidžiai laikysis instrukcijų. Kad atsikratytumėte nemalonaus atvėsusios mėsos kvapo, triušieną bent 4 valandoms pamerkite į šaltą vandenį. O kad triušiena būtų minkšta, neskubėkite jos išimti iš orkaitės.
Žingsnis 1
Triušieną supjaustykite porcijomis.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite svogūnus, grybus supjaustykite į 4-8 dalis. Smulkiai sukapokite česnaką ir žoleles.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite mėsą, kad "užsidarytų" sultys. Kepkite triušienos gabalėlius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į dubenį arba gilų indą, įberkite druskos, prieskonių ir šviežių žolelių. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Į kepimo indą įpilkite aliejaus ir sudėkite kepintą mėsą, grybus, svogūnus ir česnakus.
Žingsnis 6
Pripildykite indą grietinėlės ir prieskonių, sandariai uždenkite formą folija (užlenkite kraštus, kad neatsidarytų) ir kepkite 25-30 minučių 180 °C temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir dar 20-30 minučių palaikykite triušį atidarytoje formoje.
Žingsnis 7
Iškeptą triušį atsargiai išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir išdėliokite į lėkštes. Patiekalą papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Kategorijos