Triušis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Triušis orkaitėje

Švelni kepta mėsa kreminiame padaže su lengvu grybų prieskoniu skleidžia tokį aromatą, kad jūsų šeima norės ją tuoj pat suvalgyti. Su triušienos orkaitėje receptu gali susidoroti net pradedantysis, jei atidžiai laikysis instrukcijų. Kad atsikratytumėte nemalonaus atvėsusios mėsos kvapo, triušieną bent 4 valandoms pamerkite į šaltą vandenį. O kad triušiena būtų minkšta, neskubėkite jos išimti iš orkaitės.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Triušis orkaitėje Žingsnis 1
Triušieną supjaustykite porcijomis.

Žingsnis 2

Triušis orkaitėje Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite svogūnus, grybus supjaustykite į 4-8 dalis. Smulkiai sukapokite česnaką ir žoleles.

Žingsnis 3

Triušis orkaitėje Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite mėsą, kad "užsidarytų" sultys. Kepkite triušienos gabalėlius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 4

Triušis orkaitėje Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į dubenį arba gilų indą, įberkite druskos, prieskonių ir šviežių žolelių. Išmaišykite.

Žingsnis 5

Triušis orkaitėje Žingsnis 5
Į kepimo indą įpilkite aliejaus ir sudėkite kepintą mėsą, grybus, svogūnus ir česnakus.

Žingsnis 6

Triušis orkaitėje Žingsnis 6
Pripildykite indą grietinėlės ir prieskonių, sandariai uždenkite formą folija (užlenkite kraštus, kad neatsidarytų) ir kepkite 25-30 minučių 180 °C temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir dar 20-30 minučių palaikykite triušį atidarytoje formoje.

Žingsnis 7

Triušis orkaitėje Žingsnis 7
Iškeptą triušį atsargiai išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir išdėliokite į lėkštes. Patiekalą papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos