Publikavimo data: 2024-06-08
Keptas veršienos kepsnys
Kepsniams tinka visos veršienos nugarinės dalys, įskaitant mentę ir vidinę nugarinės dalį (nugarinę), taip pat krūtinėlę ir nugarinę. Iš jų gaminami įvairių rūšių kepsniai. Pavyzdžiui, ribeye yra marmurinė jautiena iš storojo krašto, o filet mignon kepsnys - iš nugarinės. Tinkama keptuvė padės išvengti mėsos prilipimo ir sudegimo. Patogiausias variantas yra grilio keptuvė. Jos kraštuose esančios įpjovos sulaiko skysčio perteklių, o kepsnys ant jos kepamas, o ne troškinamas.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti mėsą. Įkaitinkite sausą keptuvę storu dugnu ir sudėkite kepsnius. Kepkite kepsnius 2 minutes iš vienos pusės ant didelės ugnies. Norėdami patikrinti kepsnio iškepimo laipsnį, naudokite kepimo žnyples ir atsargiai jomis pakelkite kepsnį. Tada apverskite ir pabarstykite pipirais. Kitoje pusėje kepkite mėsą dar 2 minutes, tada apskrudinkite kraštus ir vėl apverskite.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Į kepsnius suberkite mėsos prieskonių mišinį ir sumažinkite ugnį. Uždenkite kepsnius dangčiu ir kepkite dar 7 minutes ant silpnos ugnies. Kai kepsniai iškeps, leiskite jiems 10 minučių įsigerti į sultis.
Kategorijos