Keptas veršienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Keptas veršienos kepsnys

Kepsniams tinka visos veršienos nugarinės dalys, įskaitant mentę ir vidinę nugarinės dalį (nugarinę), taip pat krūtinėlę ir nugarinę. Iš jų gaminami įvairių rūšių kepsniai. Pavyzdžiui, ribeye yra marmurinė jautiena iš storojo krašto, o filet mignon kepsnys - iš nugarinės. Tinkama keptuvė padės išvengti mėsos prilipimo ir sudegimo. Patogiausias variantas yra grilio keptuvė. Jos kraštuose esančios įpjovos sulaiko skysčio perteklių, o kepsnys ant jos kepamas, o ne troškinamas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Keptas veršienos kepsnys Žingsnis 1
Pradėkite kepti mėsą. Įkaitinkite sausą keptuvę storu dugnu ir sudėkite kepsnius. Kepkite kepsnius 2 minutes iš vienos pusės ant didelės ugnies. Norėdami patikrinti kepsnio iškepimo laipsnį, naudokite kepimo žnyples ir atsargiai jomis pakelkite kepsnį. Tada apverskite ir pabarstykite pipirais. Kitoje pusėje kepkite mėsą dar 2 minutes, tada apskrudinkite kraštus ir vėl apverskite.

Žingsnis 2

Keptas veršienos kepsnys Žingsnis 2
Baigti gaminti. Į kepsnius suberkite mėsos prieskonių mišinį ir sumažinkite ugnį. Uždenkite kepsnius dangčiu ir kepkite dar 7 minutes ant silpnos ugnies. Kai kepsniai iškeps, leiskite jiems 10 minučių įsigerti į sultis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, Islandija, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, kepsniai, jautienos kepsniai, be bendrų alergenų, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos