Publikavimo data: 2024-03-27
Kepti baklažanai žiemai
Kepti baklažanai pomidorų padaže - puikus sprendimas mėgstantiems nekaloringus ir kartu maistingus užkandžius. Patiekalas gaunasi labai skanus ir kvapnus, o pagrindinis jo privalumas - nėra augalinio aliejaus. Naudokite baklažanus kaip garnyrą ar užkandį vakarienės metu ir prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje 15 minučių, virkite dangtelius užsukdami.
Žingsnis 2
Supjaustykite baklažanus apskritimais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite česnaką ir krapus.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 7
Į virtas daržoves įberkite druskos, pipirų pagal skonį, česnako ir pomidorų pastos. Išmaišykite ir troškinkite po dangčiu 3 minutes.
Žingsnis 8
Švarioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite baklažanų griežinėlius ir kepkite, kol jie iš abiejų pusių taps minkšti ir auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Į stirolo stiklainį kuo sandariau sudėkite keptus baklažanus, palikdami vietos pomidorų mišiniui.
Žingsnis 10
Likusią stiklainio dalį užpildykite karštu pomidorų mišiniu, uždarykite stilizuotu dangteliu, uždenkite šilta antklode ir palikite taip, kol visiškai atvės.
Kategorijos