Publikavimo data: 2024-06-23
Kepti chakhokhbili
Yra daug chakhokhbili gaminimo variantų. Klasikiniame variante daržovės ir mėsa troškinamos keptuvėje, tačiau šį patiekalą galima kepti ir orkaitėje. Jis bus ne mažiau sultingas ir minkštas, nes bus iškeptas rankovėje, dėl to išliks visos patiekalo sultys, kuriose troškinamos daržovės ir mėsa. Iškeptas chakhokhbili būna kvapnus, minkštas, sodraus skonio ir kvapo. Maistingas ir sotus patiekalas sočiai vakarienei.
Žingsnis 1
Vištieną padalykite į gabalėlius ir nuplaukite. Įtrinkite mėsos gabalėlius druska, pipirais ir adžika.
Žingsnis 2
Nuluptas ir nuplautas bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais arba plonais žiedais, kad greičiau iškeptų.
Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnaką stambiai sukapokite. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 4
Visas paruoštas daržoves, mėsą, druską, pipirus, prieskonius ir lauro lapą sudėkite į kepimo rankovę, užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir atsargiai išmaišykite, surištą rankovę pakratykite.
Žingsnis 5
Kepkite chakhokhbili iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Išimkite formą iš orkaitės, nupjaukite kepimo rankovę, kad vištiena apskrustų, ir dar 10 minučių pašaukite atgal į orkaitę.
Kategorijos