Publikavimo data: 2024-06-08
Kepti ežiukai
Kepti mėsos ir ryžių ežiukai gali būti ruošiami kaip apkepas su sūriu. Kepdami mėsą galite naudoti garus arba karštį. Ežius galite kepti kepimo skardoje, specialioje ugniai atsparioje formoje arba folijoje. Kepant mėsos patiekalus svarbu pasirinkti tinkamą režimą ir laiką - priklausomai nuo mėsos rūšies ir tūrio, jis turėtų būti nuo 40 iki 90 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūną, 1 kiaušinį, 0,5 šaukštelio druskos ir pipirų. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus, tada kiekvieną jų suplokite ir į kiekvieną įdėkite po 2 kubelius sūrio "Suluguni". Vėl susukite į rutuliukus.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Bulvių masę sudėkite į saulėgrąžų aliejumi išteptą formą ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite mėsos kukuliukus, šiek tiek įspausdami juos į bulves. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos ištraukite kepinį, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.
Kategorijos