Kepti ežiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kepti ežiukai

Kepti mėsos ir ryžių ežiukai gali būti ruošiami kaip apkepas su sūriu. Kepdami mėsą galite naudoti garus arba karštį. Ežius galite kepti kepimo skardoje, specialioje ugniai atsparioje formoje arba folijoje. Kepant mėsos patiekalus svarbu pasirinkti tinkamą režimą ir laiką - priklausomai nuo mėsos rūšies ir tūrio, jis turėtų būti nuo 40 iki 90 minučių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti ežiukai Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūną, 1 kiaušinį, 0,5 šaukštelio druskos ir pipirų. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus, tada kiekvieną jų suplokite ir į kiekvieną įdėkite po 2 kubelius sūrio "Suluguni". Vėl susukite į rutuliukus.

Žingsnis 2

Kepti ežiukai Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Bulvių masę sudėkite į saulėgrąžų aliejumi išteptą formą ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite mėsos kukuliukus, šiek tiek įspausdami juos į bulves. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos ištraukite kepinį, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos