Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis

Šampinjonai - tai grybai, kurie dėl savo naudingųjų savybių populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Pavyzdžiui, pagal fosforo kiekį grybai nenusileidžia jūros gėrybėms, o tai reiškia, kad jie teigiamai veikia dantų emalį ir gerina hormoninį foną. Juose yra nedaug kalorijų, todėl mitybos specialistai dažnai rekomenduoja šiuos grybus dietinėje mityboje Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis - originalus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Dėl keptų grybų įdaro mėsa gaunasi minkšta ir sultinga.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 1
Svogūnus ir grybus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje.

Žingsnis 2

Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 2
Iš šlaunelių išimkite kaulą. Gautus mėsos gabalėlius apskrudinkite. Iškeptas šlauneles aptepkite majonezu ir į kiekvienos jų vidurį įdėkite keptų grybų ir svogūnų. Susukite į ritinėlį ir kraštus sutvirtinkite mediniu iešmeliu.

Žingsnis 3

Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 3
Sudėkite vištienos šlauneles į keptuvę ir apkepkite jas ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.

Žingsnis 4

Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis Žingsnis 4
Šlauneles sudėkite ant kepimo skardos. Aptepkite jas grietine ir kepkite orkaitėje 25 minutes 160 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos