Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis
Šampinjonai - tai grybai, kurie dėl savo naudingųjų savybių populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Pavyzdžiui, pagal fosforo kiekį grybai nenusileidžia jūros gėrybėms, o tai reiškia, kad jie teigiamai veikia dantų emalį ir gerina hormoninį foną. Juose yra nedaug kalorijų, todėl mitybos specialistai dažnai rekomenduoja šiuos grybus dietinėje mityboje Kepti grybai su vištienos šlaunelėmis - originalus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Dėl keptų grybų įdaro mėsa gaunasi minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Svogūnus ir grybus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje.
Žingsnis 2
Iš šlaunelių išimkite kaulą. Gautus mėsos gabalėlius apskrudinkite. Iškeptas šlauneles aptepkite majonezu ir į kiekvienos jų vidurį įdėkite keptų grybų ir svogūnų. Susukite į ritinėlį ir kraštus sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
Žingsnis 3
Sudėkite vištienos šlauneles į keptuvę ir apkepkite jas ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 4
Šlauneles sudėkite ant kepimo skardos. Aptepkite jas grietine ir kepkite orkaitėje 25 minutes 160 °C temperatūroje.
Kategorijos