Publikavimo data: 2025-08-17
Kepti įdaryti blyneliai
Blynai - tai plona tešla, kepama keptuvėje. Tai universalus patiekalas, nes gali būti antrasis patiekalas, desertas, karštas patiekalas arba užkandis. Koks jis bus ant stalo, tiesiogiai priklauso nuo blynų įdaro. Šiandien blynų įdaras gali būti uogienė, varškė, mėsa, medus, ikrai, kepenys, vaisiai, uogos ir daug kitų dalykų. Blynai yra labai sotus patiekalas, kuriam paruošti nereikia daug laiko ir pastangų.
Žingsnis 1
Pieną sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir ištirpintu sviestu. Suberkite miltus ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Iš gautos tešlos kepkite blynus ant keptuvės iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite kitą pusę svogūno. Įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Mišinį atvėsinkite ir įmaišykite į faršą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kruopščiai išmaišykite. Gautą faršą sudėkite į blynelius ir sudėkite į kepimo formą.
Žingsnis 3
Į ištirpintą sviestą suberkite persijotus miltus ir kruopščiai išmaišykite silikonine mentele. Palaipsniui supilkite karštą pieną ir išmaišykite padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite padažą ant blynelių ir dėkite juos į 190 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 35 minutėms.
Žingsnis 4
Agurkų padažui sumaišykite agurkus, žoleles, citrinos sultis ir augalinį aliejų. Mišinį sumaišykite trintuvu iki vientisos masės.
Kategorijos