Publikavimo data: 2024-10-14
Kepti kalakutienos blauzdelės su svogūnais, bulvėmis ir pomidorais
Kepti kalakutienos šonkauliukai gali būti ruošiami su įvairiomis daržovėmis. Šiame recepte naudojami svogūnai, bulvės ir pomidorai. Kvapniame marinate su prieskoniais ir padažais pamirkyta paukštiena būna sultinga, su traškia plutele, o daržovės ją papildo savo maistingumu ir naudingumu.
Žingsnis 1
Pagal skonį įpilkite sojų padažo, majonezo, alyvuogių aliejaus, smulkinto česnako, druskos, maltų juodųjų pipirų, apynių, paprikos. Visus ingredientus sumaišykite. Marinuokite kalakutienos blauzdas 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Kepimo skardą, kurioje kepsite patiekalą, išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant pergamentinio popieriaus sudėkite blauzdas. Svogūnus supjaustykite žiedais, o bulves - apskritimais ir sudėkite ant blauzdų.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant viršaus. Supilkite likusį marinato mišinį ant daržovių ir blauzdų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite patiekalą 50 minučių. Išjunkite kaitrą ir palikite patiekalą pastovėti apie 10 minučių. Patiekite karštą.
Kategorijos