Publikavimo data: 2025-08-17
Kepti kiaulienos šonkauliukai ir mėsa piene
Kepti kiaulienos šonkauliukai ir mėsa piene - tai patiekalas, kurį galima paruošti darbo dieną arba per šventes. Dėl pieno ir prieskonių marinato, kuriame marinuojami ir kepami mėsos ingredientai, patiekalas tampa minkštas, sultingas ir pikantiško skonio. Ant kiaulienos šonkaulių ir mėsos dedamos daržovės ir grybai. Sūris šiame patiekale yra paskutinis viršutinis sluoksnis, kepant jis ištirpsta ir patiekalui suteikia malonų švelnų ir pikantišką skonį bei kreminę tekstūrą.
Žingsnis 1
Kiaulienos sprandinę ir šonkauliukus supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į gilų dubenį, suberkite apynius, rūkytą papriką, maltus juoduosius pipirus ir druską pagal skonį. Gerai išmaišykite. Tada mėsą užpilkite pienu ir palikite marinuotis 30 minučių. Marinatas suminkštins mėsą ir kepimo pabaigoje ji taps sultinga.
Žingsnis 2
Po 30 minučių sudėkite mėsą ir šonkauliukus į kepimo indą. Užpilkite pienu, kuriame buvo marinuota mėsa. Nulupkite raudonąjį svogūną, nuplaukite, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant mėsos. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite apskritimais ir sudėkite ant svogūnų.
Žingsnis 3
Išvalykite grybus, supjaustykite ketvirčiais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite grybus ant svogūnų ir pomidorų, pabarstykite prieskoniais ir druska pagal skonį. Ant viršaus gausiai užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite patiekalą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol iškeps. Išjunkite orkaitę, palikite dar 5 minutes ir patiekite.
Kategorijos