Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba

Šis paprastas ir skanus keptų mėsos kukulių iš mėsos ir perlovkos receptas ne tik leis jums paįvairinti kasdienį meniu, bet ir papildys šventinį stalą. Naudojamos kruopos padės patiekalą padaryti ekonomiškesnį ir naudingesnį. Dėl kepimo grietinės padaže mėsos kukuliai gaunasi sultingi ir minkšti.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 1
Česnaką išspauskite per česnakų presą ir smulkiai supjaustykite svogūną. Svogūnus ir česnakus sumaišykite su atvėsusiomis perlinėmis kruopomis ir malta mėsa. Įmuškite kiaušinį ir įberkite prieskonių. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 2

Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 2
Iš mišinio iškočiokite vienodo dydžio rutuliukus. Naudokite valgomąjį šaukštą, kad rutuliukai būtų vienodi. Vienam rutuliukui skirkite maždaug pusantro šaukšto. Dėkite rutuliukus į gilią kepimo formą taip, kad būtų užpildyta visa forma.

Žingsnis 3

Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę su miltais ir vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Mišinį gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Gautu padažu užpilkite iš maltos mėsos ir perlovkos pagamintus mėsos kukulius.

Žingsnis 4

Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba Žingsnis 4
Kepkite mėsos kukulius 180 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos