Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti maltos mėsos kukuliai su perlinių kruopų sriuba
Šis paprastas ir skanus keptų mėsos kukulių iš mėsos ir perlovkos receptas ne tik leis jums paįvairinti kasdienį meniu, bet ir papildys šventinį stalą. Naudojamos kruopos padės patiekalą padaryti ekonomiškesnį ir naudingesnį. Dėl kepimo grietinės padaže mėsos kukuliai gaunasi sultingi ir minkšti.
Žingsnis 1
Česnaką išspauskite per česnakų presą ir smulkiai supjaustykite svogūną. Svogūnus ir česnakus sumaišykite su atvėsusiomis perlinėmis kruopomis ir malta mėsa. Įmuškite kiaušinį ir įberkite prieskonių. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Iš mišinio iškočiokite vienodo dydžio rutuliukus. Naudokite valgomąjį šaukštą, kad rutuliukai būtų vienodi. Vienam rutuliukui skirkite maždaug pusantro šaukšto. Dėkite rutuliukus į gilią kepimo formą taip, kad būtų užpildyta visa forma.
Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę su miltais ir vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Mišinį gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Gautu padažu užpilkite iš maltos mėsos ir perlovkos pagamintus mėsos kukulius.
Žingsnis 4
Kepkite mėsos kukulius 180 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes.
Kategorijos