Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže

Mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže - šiame recepte patys mėsos kukuliai yra skanūs, o grybų padaže jie dar skanesni. Grybų padažą sudaro grybai, svogūnai, morkos, grietinė, pomidorų pasta ir prieskoniai. Šis padažas prisotina mėsos kukulius savo sultimis ir grybų skoniu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže Žingsnis 1
Išvirkite ryžius puode su vandeniu santykiu 1:2. Paruoškite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite 1 svogūną ir 1 morką, tada sudėkite pomidorus.

Žingsnis 2

Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže Žingsnis 2
Atvėsinkite kepsnį. Tada į dubenį sudėkite maltą mėsą, kepsnį, ryžius, petražoles, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite. Suformuokite mėsos kukulius ir sudėkite juos į kepimo indą.

Žingsnis 3

Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže Žingsnis 3
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite pomidorų pastą, o po 1 minutės - grybus. Pagardinkite druska ir įberkite Provanso žolelių.

Žingsnis 4

Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže Žingsnis 4
Po 4 minučių įpilkite 2/3 puodelio vandens ir grietinės. Šiuo padažu užpilkite mėsos kukulius ir dėkite juos į orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos