Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže
Mėsos kukuliai grybų, grietinės ir daržovių padaže - šiame recepte patys mėsos kukuliai yra skanūs, o grybų padaže jie dar skanesni. Grybų padažą sudaro grybai, svogūnai, morkos, grietinė, pomidorų pasta ir prieskoniai. Šis padažas prisotina mėsos kukulius savo sultimis ir grybų skoniu.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius puode su vandeniu santykiu 1:2. Paruoškite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite 1 svogūną ir 1 morką, tada sudėkite pomidorus.
Žingsnis 2
Atvėsinkite kepsnį. Tada į dubenį sudėkite maltą mėsą, kepsnį, ryžius, petražoles, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite. Suformuokite mėsos kukulius ir sudėkite juos į kepimo indą.
Žingsnis 3
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite pomidorų pastą, o po 1 minutės - grybus. Pagardinkite druska ir įberkite Provanso žolelių.
Žingsnis 4
Po 4 minučių įpilkite 2/3 puodelio vandens ir grietinės. Šiuo padažu užpilkite mėsos kukulius ir dėkite juos į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos