Kepti mėsos kukuliai su ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti mėsos kukuliai su ryžiais

Šis receptas yra vienas mėgstamiausių mūsų šeimoje. Juo su manimi pasidalijo vaikų stovyklos virėja. Mėsos kukuliai yra minkšti, sotūs ir labai skanūs.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Išvirkite ryžius, kol jie taps al dente. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu ir ryžiais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepti mėsos kukuliai su ryžiais Žingsnis 3
Paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite pieną, druską ir pipirus. Svarbu nuolat maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Galiausiai sudėkite tarkuotą sūrį ir išjunkite.

Žingsnis 4

Kepti mėsos kukuliai su ryžiais Žingsnis 4
Padarykite 3-4 cm skersmens rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą. Apšlakstykite mėsos kukulius padažu ir pašaukite juos į orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos