Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti ryžių paplotėliai pomidorų padaže
Ryžių paplotėliai yra puikus gavėnios patiekalas. Dėl ryžių lipnumo šie kotletai puikiai išlaiko formą ir troškinami nesubyra. Kotletus geriausia derinti su grikių koše, makaronais arba bulvėmis.
Žingsnis 1
Į didelį dubenį sudėkite smulkintą svogūną, maltą mėsą, ryžius, pagal skonį druskos ir pipirų, įmuškite vieną vištos kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo skardą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Suformuokite ovalius kotletus, sudėkite juos ant kepimo skardos ir užpilkite pomidorų pasta. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje 50 minučių, kol padažas išgaruos.
Kategorijos