Publikavimo data: 2024-06-23
Kepti skrebučiai
Norėdami išgauti traškius ir skanius skrebučius, prieš kepdami duoną patepkite ją majonezu. Šis būdas gana kaloringas, tačiau užtikrinama rusva plutelė. Geriausia keptuvė skrebučiams kepti yra nedidelio dydžio keptuvė su kokybiška nepridegančia danga. Geras pasirinkimas yra grilio keptuvė. Pirmenybę teikite viso grūdo duonai be mielių. Joje yra sudėtinių angliavandenių ir daug vitaminų bei mineralinių medžiagų, nes tokioje duonoje yra išoriniai grūdų lukštai.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite skrebučius. Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir lengvai suplakite šakute arba plaktuvu. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį augalinio aliejaus. Įdėkite dvi duonos riekes ir kepkite jas ant vidutinės ugnies maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Į riekelės vidų supilkite 2-3 valgomuosius šaukštus baltymų. Kepkite apie 1 minutę ir apverskite riekes į kitą pusę.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Ant vieno skrebučio uždėkite dvi sūrio skilteles, ant kito - kumpio griežinėlį ir sujungkite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir dar 1 minutę apkepkite po dangčiu. Ant viršaus uždėkite trečdalį tarkuotos mocarelos ir ant sūrio atsargiai uždėkite vieną kiaušinio trynį. Vėl kaitinkite sumuštinį ant mažos ugnies po dangčiu apie 1 minutę, kol sūris išsilydys. Švelniai pasūdykite trynį. Pakartokite veiksmus likusioms duonos riekėms.
Kategorijos