Publikavimo data: 2024-09-22
Kepti vištienos blauzdelės aštriame sojų padaže
Visiems aštrios japoniškos virtuvės mėgėjams siūlome nuostabų, lengvai paruošiamą keptų vištienos blauzdelių receptą. Orkaitėje iškepta švelni, sultinga vištienos mėsa su rausva, traškia plutele, marinuota saldžiai aštriame, pikantiškame ir kvapniame sojų padaže, nepaliks abejingų. O šiam patiekalui paruošti sugaišite labai nedaug laiko ir pastangų.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas pasūdykite ir pabarstykite pipirais, sudėkite ant paruoštos kepimo skardos ir 10 minučių kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Tada apverskite blauzdas į kitą pusę ir kepkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paimkite keptuvę, įkaitinkite joje augalinį aliejų, išspauskite česnaką per česnakų presą, supilkite sojų padažą ir kečupą, įberkite maltų aitriųjų paprikų. Viską gerai išmaišykite, sudėkite į padažą iškeptas blauzdas ir troškinkite 10 minučių, retkarčiais apversdami.
Kategorijos