Publikavimo data: 2024-10-21
Kepti vištienos blauzdelės marinate
Kiekvienas vištienos patiekalas pasižymi unikaliu aromatu, skonių pusiausvyra. Šiame recepte vištienos blauzdelės marinuojamos iš pirmo žvilgsnio paprastame ingredientų mišinyje, tačiau jie taip dera tarpusavyje, kad patiekalas tampa apetitą žadinančio skonio, auksinės spalvos ir švelnios tekstūros. Tokia mėsa tiktų ne tik šeimos pietums, bet ir vakarienei. Sunku įsivaizduoti, kad tokius šonkauliukus galima paruošti per 10 minučių aktyvaus laiko virtuvėje.
Žingsnis 1
Sudėkite blauzdas į dubenį. Česnaką įspauskite tiesiai į mėsą. Tada pagardinkite druska, pipirais, sojų padažu, pusės citrinos sultimis ir garstyčiomis. Išmaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Perkelkite blauzdas į formą ir 20 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje. Tada išimkite formą su mėsa, patepkite blauzdas aliejumi ir vėl pašaukite į orkaitę 40 minučių. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė.
Kategorijos