Kepti vištienos blauzdelės pikantiškame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Kepti vištienos blauzdelės pikantiškame padaže

Vištienos blauzdelės dėl didelio baltymų, aminorūgščių, magnio ir geležies kiekio laikomos pagrindiniu vaikų, sportininkų ir dietinės mitybos elementu. Kitiems žmonėms - tai tik skani vištienos dalis, kurią galima virti, kepti, kepti vieną arba kartu su daržovėmis ar bulvėmis. Šiame variante jie pirmiausia apkepami orkaitėje, o tada troškinami kelių pikantiškų ingredientų padaže. Toks patiekalas ypač patiks vyriškosios šeimos pusės skoniui.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti vištienos blauzdelės pikantiškame padaže Žingsnis 1
Vištienos blauzdas marinuokite augaliniame aliejuje, druskoje ir pipiruose. Tada sudėkite jas ant kepimo skardos ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite vidutiniškai 30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Žingsnis 2

Kepti vištienos blauzdelės pikantiškame padaže Žingsnis 2
Padažui keptuvėje sumaišykite kečupą, sojų padažą, maltą aitriąją papriką arba smulkiai supjaustytą šviežią ir išspaustą česnaką. Mišinį virkite 5 minutes, kol padažas taps tirštas.

Žingsnis 3

Kepti vištienos blauzdelės pikantiškame padaže Žingsnis 3
Išimkite blauzdas ir sudėkite jas į keptuvėje esantį padažą. Troškinkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos