Publikavimo data: 2024-09-22
Kepti vištienos blauzdelės pikantiškame padaže
Vištienos blauzdelės dėl didelio baltymų, aminorūgščių, magnio ir geležies kiekio laikomos pagrindiniu vaikų, sportininkų ir dietinės mitybos elementu. Kitiems žmonėms - tai tik skani vištienos dalis, kurią galima virti, kepti, kepti vieną arba kartu su daržovėmis ar bulvėmis. Šiame variante jie pirmiausia apkepami orkaitėje, o tada troškinami kelių pikantiškų ingredientų padaže. Toks patiekalas ypač patiks vyriškosios šeimos pusės skoniui.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas marinuokite augaliniame aliejuje, druskoje ir pipiruose. Tada sudėkite jas ant kepimo skardos ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite vidutiniškai 30 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 2
Padažui keptuvėje sumaišykite kečupą, sojų padažą, maltą aitriąją papriką arba smulkiai supjaustytą šviežią ir išspaustą česnaką. Mišinį virkite 5 minutes, kol padažas taps tirštas.
Žingsnis 3
Išimkite blauzdas ir sudėkite jas į keptuvėje esantį padažą. Troškinkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Kategorijos