Kepti vištienos blauzdelės su grybais sojų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepti vištienos blauzdelės su grybais sojų padaže

Orkaitėje kepta vištiena tampa ypač minkšta ir skani, šiuo atveju pasirinkome vištienos blauzdas. O patiekalo skonis kartu su grybų kvapu visada pritraukia apetitą. Garnyrui galite naudoti bulvių košę, ji puikiai dera su vištiena ir turėsite nuostabų patiekalą pietums.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Kepti vištienos blauzdelės su grybais sojų padaže Žingsnis 1
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, o svogūną - kubeliais. Kepkite svogūnus ir grybus gerai įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplaukite ir peiliu smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 2

Kepti vištienos blauzdelės su grybais sojų padaže Žingsnis 2
Marinatui į sojų padažą įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Apšlakstykite vištienos blauzdas marinatu ir palikite marinuotis 1,5 valandos.

Žingsnis 3

Kepti vištienos blauzdelės su grybais sojų padaže Žingsnis 3
Vištienos blauzdas sudėkite į kepimo formą, ant jų sudėkite grybus ir svogūnus, pabarstykite sūriu ir užpilkite grietine. Dėkite viską į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos