Publikavimo data: 2025-08-18
Kepti vištienos blauzdelės su grybais sojų padaže
Orkaitėje kepta vištiena tampa ypač minkšta ir skani, šiuo atveju pasirinkome vištienos blauzdas. O patiekalo skonis kartu su grybų kvapu visada pritraukia apetitą. Garnyrui galite naudoti bulvių košę, ji puikiai dera su vištiena ir turėsite nuostabų patiekalą pietums.
Žingsnis 1
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, o svogūną - kubeliais. Kepkite svogūnus ir grybus gerai įkaitintoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplaukite ir peiliu smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 2
Marinatui į sojų padažą įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Apšlakstykite vištienos blauzdas marinatu ir palikite marinuotis 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Vištienos blauzdas sudėkite į kepimo formą, ant jų sudėkite grybus ir svogūnus, pabarstykite sūriu ir užpilkite grietine. Dėkite viską į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos