Publikavimo data: 2024-10-13
Kepti vištienos blauzdelės su moliūgais ir morkomis
Kepant paruošti patiekalai gali ne tik džiuginti ryškesniu ir sodresniu skoniu, bet ir prisotinti organizmą naudingais vitaminais ir mineralais. Kepti vištienos blauzdelės puikiai dera su keptomis daržovėmis: jos pagerina mėsos virškinimą ir geležies įsisavinimą. Ruošiant patiekalą galima naudoti ne tik vištienos šlauneles, bet ir kitas vištienos dalis. Arba visą viščiuką, prieš tai jį supjausčius gabalėliais.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles servetėle. Sumaišykite smulkintą česnaką, druską, pipirus ir muskato riešutą ir įtrinkite vištienos dalis. Palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Formos arba kepimo skardos dugne išdėliokite morkas, ant viršaus sudėkite marinuotas vištienos dalis, o tarp vištienos kojų paskleiskite griežinėliais pjaustytą moliūgą. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 35-40 minučių.
Kategorijos