Kepti vištienos blauzdelės su moliūgais ir morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Kepti vištienos blauzdelės su moliūgais ir morkomis

Kepant paruošti patiekalai gali ne tik džiuginti ryškesniu ir sodresniu skoniu, bet ir prisotinti organizmą naudingais vitaminais ir mineralais. Kepti vištienos blauzdelės puikiai dera su keptomis daržovėmis: jos pagerina mėsos virškinimą ir geležies įsisavinimą. Ruošiant patiekalą galima naudoti ne tik vištienos šlauneles, bet ir kitas vištienos dalis. Arba visą viščiuką, prieš tai jį supjausčius gabalėliais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Kepti vištienos blauzdelės su moliūgais ir morkomis Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles servetėle. Sumaišykite smulkintą česnaką, druską, pipirus ir muskato riešutą ir įtrinkite vištienos dalis. Palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepti vištienos blauzdelės su moliūgais ir morkomis Žingsnis 2
Formos arba kepimo skardos dugne išdėliokite morkas, ant viršaus sudėkite marinuotas vištienos dalis, o tarp vištienos kojų paskleiskite griežinėliais pjaustytą moliūgą. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 35-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos