Kepti žirneliai su kumpiu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-05

Kepti žirneliai su kumpiu receptas

Latvijoje labai paplitę žirnių patiekalai. Kepti žirniai su kumpiu ar šonine yra vienas populiariausių latviškų patiekalų. Jų galima užsisakyti beveik bet kurioje kavinėje. Žirniai paprastai patiekiami su stikline kefyro. Patiekalas skanus, sotus ir labai maistingas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti žirneliai su kumpiu receptas Žingsnis 1
Prieš tai žirnius kelias valandas pamirkykite vėsiame vandenyje, kelis kartus pakeiskite vandenį, kol jis taps skaidrus. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Kepti žirneliai su kumpiu receptas Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir kumpį. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną ir kumpį 2-3 minutes.

Žingsnis 3

Kepti žirneliai su kumpiu receptas Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite žirnelius, sumaišykite visus ingredientus ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 4

Kepti žirneliai su kumpiu receptas Žingsnis 4
Kai žirniai pradės virti, į keptuvę supilkite aliejų, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Kepti žirneliai su kumpiu receptas Žingsnis 5
Nuimkite žirnelius nuo ugnies, pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti, tada patiekite papuošę smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos