Publikavimo data: 2024-01-05
Kepti žirneliai su kumpiu receptas
Latvijoje labai paplitę žirnių patiekalai. Kepti žirniai su kumpiu ar šonine yra vienas populiariausių latviškų patiekalų. Jų galima užsisakyti beveik bet kurioje kavinėje. Žirniai paprastai patiekiami su stikline kefyro. Patiekalas skanus, sotus ir labai maistingas.
Žingsnis 1
Prieš tai žirnius kelias valandas pamirkykite vėsiame vandenyje, kelis kartus pakeiskite vandenį, kol jis taps skaidrus. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir kumpį. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną ir kumpį 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite žirnelius, sumaišykite visus ingredientus ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Kai žirniai pradės virti, į keptuvę supilkite aliejų, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Nuimkite žirnelius nuo ugnies, pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti, tada patiekite papuošę smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Kategorijos