Kepto jautienos liežuvio griežinėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Kepto jautienos liežuvio griežinėliai

Jautienos liežuvyje gausu geležies ir baltymų, todėl dietologai rekomenduoja jį valgyti vaikams, nėščioms moterims, sportininkams ir žmonėms, sergantiems mažakraujyste. Liežuvyje yra B grupės vitaminų ir nikotino rūgšties. Vienintelis gaminimo sunkumas - gaminimo laikas, tačiau jis to vertas. Jautienos liežuvio patiekalai populiarūs visame pasaulyje. Pavyzdžiui, Japonijoje jautienos liežuvis kepamas sojų padaže ir citrinų sultyse. Rytuose šis patiekalas vadinamas "Gyutan" ir yra labai populiarus.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Garstyčios
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepto jautienos liežuvio griežinėliai Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.

Žingsnis 2

Kepto jautienos liežuvio griežinėliai Žingsnis 2
Iškepusį liežuvį padėkite ant pjaustymo lentos ir leiskite jam atvėsti.

Žingsnis 3

Kepto jautienos liežuvio griežinėliai Žingsnis 3
Supjaustykite liežuvį plonais griežinėliais.

Žingsnis 4

Kepto jautienos liežuvio griežinėliai Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Apkepkite liežuvį iš abiejų pusių.

Žingsnis 5

Kepto jautienos liežuvio griežinėliai Žingsnis 5
Iškeptas skilteles sudėkite ant plokščios lėkštės. Patiekite su grūdinėmis garstyčiomis ir krienais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos