Publikavimo data: 2024-03-23
Kepto jautienos liežuvio griežinėliai
Jautienos liežuvyje gausu geležies ir baltymų, todėl dietologai rekomenduoja jį valgyti vaikams, nėščioms moterims, sportininkams ir žmonėms, sergantiems mažakraujyste. Liežuvyje yra B grupės vitaminų ir nikotino rūgšties. Vienintelis gaminimo sunkumas - gaminimo laikas, tačiau jis to vertas. Jautienos liežuvio patiekalai populiarūs visame pasaulyje. Pavyzdžiui, Japonijoje jautienos liežuvis kepamas sojų padaže ir citrinų sultyse. Rytuose šis patiekalas vadinamas "Gyutan" ir yra labai populiarus.
Žingsnis 1
Įdėkite liežuvį į verdantį vandenį. Po 15 minučių įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Virimo laikas priklauso nuo svorio: 1 kg - 90 minučių, daugiau nei 1 kg - 180 minučių.
Žingsnis 2
Iškepusį liežuvį padėkite ant pjaustymo lentos ir leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 3
Supjaustykite liežuvį plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Apkepkite liežuvį iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Iškeptas skilteles sudėkite ant plokščios lėkštės. Patiekite su grūdinėmis garstyčiomis ir krienais.
Kategorijos