Publikavimo data: 2024-01-02
Keptos bulvės su grietine ir žolelėmis receptas
Keptos bulvės su grietine ir žolelėmis yra ir savarankiškas patiekalas, ir labai skanus bei populiarus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Bulvės yra vienas populiariausių garnyrų visame pasaulyje. Kartu su šviežia grietine ir kvapniomis žolelėmis patiekalas gaunasi tikrai skanus. Jei bulvės bus kepamos "striukėje" ant padėklo, kurio dugnas bus padengtas druska, patiekalo skonis įgaus ant žarijų keptų bulvių skonį ir struktūrą. Dėl šio iš pirmo žvilgsnio paprasto recepto bulvės gaunasi sultingos, pikantiškos ir labai skanios.
Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite 1 kg kepimui skirtos druskos.
Žingsnis 2
Į kepimo skardos dugną įberkite druskos ir tolygiai paskleiskite ją po visą paviršių, kad susidarytų "druskos pagalvėlė". Ant druskos viršaus sudėkite bulves. Bulves paskleiskite toliau viena nuo kitos. Pašaukite į orkaitę 35-40 minučių.
Žingsnis 3
Dantų krapštuku patikrinkite, ar bulvės yra tinkamos. Jei jos minkštos, išimkite jas iš orkaitės. Leiskite visiškai atvėsti. Nulupkite odelę.
Žingsnis 4
Iškeptus bulvių gumbus sudėkite į serviravimo lėkštę. Papuoškite gausiu šaukštu grietinės ir smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Žingsnis 5
Patiekite patiekalą kartu su raugintais kopūstais ir ruginės duonos skrebučiais.
Kategorijos