Publikavimo data: 2024-01-03
Keptos bulvės su grybais receptas
Keptos bulvės su grybais - puikus, paprastas ir sotus patiekalas, kurį greitai paruošite ir kuris nereikalauja daug pastangų. Puikiai tinka užkandžiams arba sočiai vakarienei. Mūsų recepte naudojami pievagrybiai, juos galite pakeisti bet kokiais kitais grybais.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir palikite 20 minučių pastovėti. Grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuimkite viršutinį grybų kepurėlės odelės sluoksnį, pašalinkite visus patamsėjimus ir atnaujinkite grybo kotelio pjūvį.
Žingsnis 2
Išimkite bulves iš vandens, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su gabalėliu sviesto. Kepkite bulves apversdami 10-12 minučių, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
Žingsnis 5
Įkaitinkite kitą keptuvę su trupučiu sviesto ir 5 minutes pakepinkite grybus.
Žingsnis 6
Sudėkite grybus į keptuvę su bulvėmis, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir kepkite dar 3-5 minutes. Patiekalas paruoštas.
Žingsnis 7
Keptas bulves patiekite karštas, papuoštas smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos