Publikavimo data: 2024-06-09
Keptos bulvės su pomidorais
Nuo tada, kai europiečiai atrado bulvių skonį, jos rimtai ir visam laikui užėmė garbingą vietą mūsų mityboje. Šiuolaikinėje virtuvėje keptos bulvės ypač paklausios, ir tai suprantama: šiuolaikinėms šeimininkėms rūpi, kad maistas būtų ne tik skanus, bet ir lengvas bei sveikas. Mūsų receptas padės iš paprastų produktų sukurti skanų ir sveiką patiekalą. O jo išvaizda ir patiekimas bus visai kaip restorane.
Žingsnis 1
Paruoštas bulves supjaustykite pusės centimetro storio apskritimais. Iš esmės pjaustymo storis gali būti bet koks, tai jūsų skonio reikalas. Tačiau turėtumėte atsižvelgti į tai, kad tai turės įtakos kepimo laikui. Pomidorus taip pat supjaustykite apskritimais. Skiltelių storis toks pat kaip ir bulvių. Paruoštą sausą formą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Pakaitomis sluoksniuokite griežinėliais supjaustytas bulves ir pomidorus.
Žingsnis 2
Tarkuotą sūrį sumaišykite su grietinėle, druska ir pipirais. Šį mišinį supilkite ant daržovių ir pašaukite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Patiekalo paruošimą patikrinkite bulvės griežinėliu.
Kategorijos