Publikavimo data: 2024-06-15
Keptos bulvės su sezoniniais grybais
Paprastas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis rudens pietums ar vakarienei. Gardžios raugintos bulvės su kvapniais miško grybais nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Voveraites užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių. Tada švelniai nuplaukite kepurėles ir nuplaukite grybų "žiaunas", nuplaudami smulkų smėlį. Palikite grybus ant audinio, kad išdžiūtų.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite bulves į dubenį su vandeniu ir palikite 20-30 minučių, tada gerai nuplaukite tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolą.
Žingsnis 3
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu ir įberkite druskos. Į verdantį vandenį sudėkite bulves ir sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo. Bulves virkite 7-8 minutes, kol jos bus pusiau išvirusios. Tuomet nusausinkite bulves ir leiskite joms išdžiūti dėl temperatūros.
Žingsnis 4
Į gerai įkaitintą plačią keptuvę sudėkite sviestą ir grybus. Po minutės švelniai pakratydami keptuvę įmaišykite grybus. Kepkite dar 2 minutes, tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies dar 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Nuvalykite keptuvę skudurėliu ir vėl įkaitinkite iki stiprios ugnies. Padidinkite kaitrą ir sudėkite rozmariną, augalinį aliejų ir sviestą. Kai sviestas pradės virpėti, sudėkite visas bulves vienu sluoksniu. Po 1-1,3 minutės atsargiai jas apverskite.
Žingsnis 6
Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir retkarčiais pamaišydami virkite, kad susiformuotų auksinė plutelė. Kai bulvės bus auksinės spalvos, išimkite rozmarino šakelę, sudėkite trintą česnaką ir visas voveraites.
Žingsnis 7
Švelniai pakratykite keptuvę ir sudėkite bulves į lėkštę. Papuoškite krapų daigais ir šlakeliu grietinės.
Kategorijos