Publikavimo data: 2024-06-24
Keptos bulvės su traškia plutele
Mano močiutė mane išmokė gaminti tokias keptas bulves su traškia ir kepta plutele. Prieš dedant bulves į keptuvę tereikia įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir tik įkaitus aliejui kepti bulves.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir kelias minutes kaitinkite, kol pradės burbuliuoti.
Žingsnis 3
Kai tik pasirodys burbuliukai, reiškia, kad aliejus įkaitęs: dėkite bulves ant keptuvės, kad bulvės įgautų rudą ir traškią plutelę.
Žingsnis 4
Kepkite retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 6
Likus dešimčiai minučių iki bulvių paruošimo, įberkite druskos.
Žingsnis 7
Ir smulkintų svogūnų.
Žingsnis 9
Kai svogūnai paruduos, išjunkite ugnį.
Kategorijos