Keptos bulvės su voveraitėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas

Skirtingai nei kiti grybai, voveraitės nėra stipraus skonio. Iš jų nevirs sočios sriubos, tačiau jų švelnus minkštimas puikiai tinka su keptomis bulvėmis. Šį tradicinį rusų patiekalą galima paruošti paprastai ir greitai. Svarbiausia jame tinkamai iškepti bulves. Tankūs ir šiek tiek traškūs griežinėliai neturi suirti keptuvėje.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Voveraites nuplaukite, tada sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, kol užvirs. Jei naudojate džiovintus grybus, prieš nuplaudami juos 40-60 minučių pamirkykite kambario temperatūros vandenyje.

Žingsnis 2

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir svogūnus. Bulves supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite bulves po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Skiltelės turi tapti auksinės spalvos. Nemaišykite per dažnai, kad plutelė iš abiejų pusių taptų traški. prieš pirmą maišymą keptuvę uždenkite dangčiu.

Žingsnis 4

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus ir kepkite kartu su bulvėmis dar 4-5 minutes.

Žingsnis 5

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 5
Sudėkite grybus į keptuvę ir kepkite 4-5 minutes.Dideles voveraites galima perpjauti per pusę, mažus ir vidutinio dydžio grybus galima kepti sveikus.

Žingsnis 6

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 6
Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įberkite žolelių. Keptos bulvės su voveraitėmis paruoštos.

Žingsnis 7

Keptos bulvės su voveraitėmis receptas Žingsnis 7
Keptas bulves su voveraitėmis patiekite pabarstytas gausiai sūriu arba užpiltas šaukštu grietinės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos