Publikavimo data: 2024-02-03
Keptos bulvės su voveraitėmis receptas
Skirtingai nei kiti grybai, voveraitės nėra stipraus skonio. Iš jų nevirs sočios sriubos, tačiau jų švelnus minkštimas puikiai tinka su keptomis bulvėmis. Šį tradicinį rusų patiekalą galima paruošti paprastai ir greitai. Svarbiausia jame tinkamai iškepti bulves. Tankūs ir šiek tiek traškūs griežinėliai neturi suirti keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Voveraites nuplaukite, tada sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, kol užvirs. Jei naudojate džiovintus grybus, prieš nuplaudami juos 40-60 minučių pamirkykite kambario temperatūros vandenyje.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir svogūnus. Bulves supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite bulves po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Skiltelės turi tapti auksinės spalvos. Nemaišykite per dažnai, kad plutelė iš abiejų pusių taptų traški. prieš pirmą maišymą keptuvę uždenkite dangčiu.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus ir kepkite kartu su bulvėmis dar 4-5 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite grybus į keptuvę ir kepkite 4-5 minutes.Dideles voveraites galima perpjauti per pusę, mažus ir vidutinio dydžio grybus galima kepti sveikus.
Žingsnis 6
Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įberkite žolelių. Keptos bulvės su voveraitėmis paruoštos.
Žingsnis 7
Keptas bulves su voveraitėmis patiekite pabarstytas gausiai sūriu arba užpiltas šaukštu grietinės.
Kategorijos