Publikavimo data: 2024-10-15
Keptos kepenys su daržovėmis po sūrio plutele
Keptos kepenys su daržovėmis po sūrio plutele yra rusų virtuvės patiekalas, turintis daug naudingų savybių. Kepenys, įeinančios į šio patiekalo sudėtį, užpildo geležies, kuri būtina organizmui hemoglobino sintezei, trūkumą. Kepenėlėse ir daržovėse esantys A grupės vitaminai padeda pagerinti odos ir plaukų būklę.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas supjaustykite mažais trikampėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o papriką - juostelėmis. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais. Visas supjaustytas daržoves sudėkite į gilų dubenį, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiaulienos kepenėles supjaustykite tokiais pačiais gabalėliais kaip ir bulves ir sudėkite į dubenį su daržovėmis. Įdėkite pomidorų pastos, avokadų aliejaus, adžikos, grietinės ir prieskonių pagal skonį. Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite kepenėles bei daržoves. Kepimo formos viršų uždenkite folija.
Žingsnis 3
Įdėkite kepimo formą į įkaitintą 180° orkaitę 40 minučių. Po to išimkite formas iš orkaitės ir nuimkite foliją. Viską gausiai ir tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite indą atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol susidarys rausva plutelė. Tai užtruks 5-10 minučių. Tada galite patiekti.
Kategorijos