Publikavimo data: 2024-06-16
Keptos kepenys su graikiniais riešutais
Gyvūnų kepenys yra labai sveikos, nes jose ne tik gausu baltymų, bet ir vertingo vitamino A, o dėl didelio geležies kiekio jose galima atkurti hemoglobino gamybą. Kepenėles paruošti nėra sudėtinga - jas galima išvirti arba iškepti iki tobulumo su druska ir mėgstamais prieskoniais. Išbandykite mūsų keptų kepenėlių su graikiniais riešutais receptą - jums patiks.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais pusžiedžiais. Sudėkite svogūnus į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir lengvai apkepkite.
Žingsnis 2
Iš kepenų pašalinkite visus folijos lakštus ir indus ir supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais. Kepkite kepenų gabalėlius keptuvėje su ištirpintu sviestu apie 8-10 minučių uždengę dangčiu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Graikinių riešutų branduolius sutrinkite kočėlu arba delnais. Riešutai turi būti ne per dideli, bet ne virsti trupiniais. Į keptuvę su kepenimis sudėkite svogūnus ir graikinius riešutus, išmaišykite ir troškinkite 2-3 minutes.
Kategorijos