Keptos kepenys su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Keptos kepenys su graikiniais riešutais

Gyvūnų kepenys yra labai sveikos, nes jose ne tik gausu baltymų, bet ir vertingo vitamino A, o dėl didelio geležies kiekio jose galima atkurti hemoglobino gamybą. Kepenėles paruošti nėra sudėtinga - jas galima išvirti arba iškepti iki tobulumo su druska ir mėgstamais prieskoniais. Išbandykite mūsų keptų kepenėlių su graikiniais riešutais receptą - jums patiks.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
312 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptos kepenys su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais pusžiedžiais. Sudėkite svogūnus į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir lengvai apkepkite.

Žingsnis 2

Keptos kepenys su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Iš kepenų pašalinkite visus folijos lakštus ir indus ir supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais. Kepkite kepenų gabalėlius keptuvėje su ištirpintu sviestu apie 8-10 minučių uždengę dangčiu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Keptos kepenys su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Graikinių riešutų branduolius sutrinkite kočėlu arba delnais. Riešutai turi būti ne per dideli, bet ne virsti trupiniais. Į keptuvę su kepenimis sudėkite svogūnus ir graikinius riešutus, išmaišykite ir troškinkite 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos