Publikavimo data: 2024-06-15
Keptos kepenys su sūriu ir bulvėmis
Su sūriu ir bulvėmis keptos kepenys puikiai dera su grietinėlės padažu, sūriu ir mėsa. Šį patiekalą galima ruošti kaip pagrindinį patiekalą, nes jis būna labai sotus.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite visas kepenis, supjaustytą svogūną ir užpilkite pienu. Palikite kepenis marinuotis 20 minučių. Jei norite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite bulves su druska ir prieskoniais, kol jos bus pusiau iškepusios. Supilkite pieną iš keptuvės su kepenimis ir sudėkite keptas bulves. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepenėles tolygiai apibarstykite lydyto sūrio gabalėliais ir sviesto gabalėliais. Viską pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite patiekalą į orkaitę 30 minučių, kol iškeps.
Kategorijos