Publikavimo data: 2025-08-18
Keptos PP salotos
Šiose dietinėse salotose minkštasis sūris puikiai dera su burokėliais ir graikiniais riešutais. Šią pusiausvyrą papildo aromatingas padažas. Išskirtinis patiekalo bruožas - jo paruošimas. Prieš dedant sūrį į salotas, jis kepamas, kol įgauna rausvą spalvą. Dėl to patiekalas tampa dar skanesnis ir sotesnis. Jei norite, salotų skonį galite paįvairinti pakeisdami Adygean sūrį kitu sūriu, pavyzdžiui, feta arba suluguni.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrį. Į keptuvę įpilkite kelis lašus alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ją ant didelės ugnies. Tada į keptuvę sudėkite Adygean sūrį. Kepkite ingredientą iš visų pusių, kol jis įgaus rausvą spalvą. Paruoštą sūrį supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Virtus burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Riešutus susmulkinkite peiliu. Į atskirą dubenį supilkite citrinos sultis. Į jas sudėkite garstyčias, alyvuogių aliejų ir česnako miltelius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus burokėlius ir kepto sūrio gabalėlius. Pabaigoje salotas apibarstykite graikiniais riešutais ir žalumynais. Patiekalą užpilkite padažu ir patiekite.
Kategorijos