Publikavimo data: 2024-06-16
Keptos vištienos kepenėlės su glazūruotais raudonaisiais svogūnais.
Vištienos kepenėlės yra neįtikėtinai sveikas produktas. Daugelis žmonių nežino, bet vištienos kepenyse yra tiek pat baltymų, kiek ir vištienos filė. Svarbus veiksnys: jei vištienos kepenėles gaminsite su minimaliu kiekiu riebalų, šis delikatesas bus puiki parama imuninei sistemai. Vištienos kepenėlės gerina regėjimą, gerina skydliaukės veiklą ir greitina medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Pirmiausia nuplaukite ir nusausinkite kepenis, tada supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepenis pagardinkite druska ir atidėkite į šalį 10 minučių marinuotis.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir įkaitintoje keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi, kepkite kelias minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. Supilkite actą, cukrų ir druską ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Kai svogūnai karamelizuosis, sudėkite į juos kepenėles. Išmaišykite ir kepkite apie 15 minučių, kol kepenys iškeps. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Garnyrui bulves nulupkite, kad būtų greičiau, galite supjaustyti skiltelėmis. Į puodą įpilkite vandens ir užvirkite bulves. Kai bus paruoštos, išjunkite. Sutrinkite bulves, įdėkite gabalėlį sviesto ir karšto pieno.
Kategorijos