Publikavimo data: 2025-08-20
Keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotais mandarinais
Vištienos kepenėlės dažnai ruošiamos su vaisiais ir uogomis, todėl tampa dar skanesnės nei tiesiog keptos. O šiandienos receptas bus nepaprastai skanus, nes į kepenėles įdėsime karamelizuotų mandarinų. Vištienos kepenėlės yra nepakeičiama vitaminų saugykla organizmui. Jose yra daug magnio, fosforo, geležies, vitaminų, naudingų akims, odai, kraujotakos sistemai. Kad kepenėlės būtų tikrai minkštos ir tirpstančios burnoje, prieš kepdami ir kepdami jų nesūdykite.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną 2-3 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Supilkite aliejų ir 2-3 min. pakepinkite svogūnus gerai įkaitintame aliejuje, tada sumažinkite ugnį ir sudėkite mandarinus, sojų padažą ir cukranendrių cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Mandarinus ir svogūnus perkelkite į atskirą dubenį ir uždenkite plėvele, kad būtų šilti. Kepkite kepenėles toje pačioje keptuvėje, kol iškeps iki pusės. Sudėkite mandarinus atgal į keptuvę, gerai išmaišykite ir kepkite, kol kepenys iškeps.
Žingsnis 4
Išdėliokite į lėkštes ir patiekite karštus.
Kategorijos